TAPÉTACENTER Csoport
Válasszon 15000 féle tapétáinkból, Magyarország elsőszámú tapéta készletéből a Tapétacenter kínálatából!po Slovensky
Româneste
English
Russian
po-ukrajins'ky
Serbskom
TEKINTSE MEG IDEGEN NYELVŰ OLDALAINKAT IS!
Luxus tapéta Szobabelsők képekben Gyermek tapéta Olasz tapéta Svéd tapéta
Életmód tapéták
Tapéták kor szerint
Tapéták nem szerint
tapéta szobabelsők képekben
Akciós tapéták

Öntapadós tapéta -Ragasztási tanácsok:

Ragasztási tudnivalók
Felragasztás előkészítése
Amire szükségünk van: Ollóra, vagy szőnyegvágó késre, vonalzóra, vagy mérőpálcára, íróeszközre és műanyag simítókésre.

Milyen felületre van szükség?
Fontos, hogy a felület teljesen száraz és tiszta legyen. Az érdes felületeket a felragasztás előtt csiszoljuk le és tisztítsuk meg.

A felragasztás lépései
1. Méretre vágás
A fólia hátoldalán lévő papírra vonalzóval és ceruzával/tollal bármilyen formát rajzolhatunk. A fólia hálós felosztása segít mind a forma megrajzolása, mind pedig a fólia szükséges méretűre vágása során.
2. Felragasztás és elsimítás
A hátoldalon lévő papírt először csak egy kb.10 cm-es darabon válasszuk el a fóliától. Majd a fóliát helyezzük a szögletekre és ragasszuk fel. Ezután lassan húzzuk le a papírt és a fóliát belülről kifelé haladva hólyagmentesen simítsuk el a műanyag simítókés, vagy egy tiszta ruha segítségével.
3. Ferdére sikerült?
Nem baj, a fóliát ilyenkor óvatosan lehúzhatjuk és újra felragaszthatjuk, tekintettel arra, hogy a ragasztó teljes erejét csak néhány óra elteltével fejti ki.

Ötletek és trükkök
Elsimítás
A fólia elsimításához a legjobb, ha egy kis szögletes, puha szőnyegdarabbal bevont fadarabot használunk. Ehhez elegendő, ha a szőnyegdarabot tűzőgéppel hozzátűzzük a fadarabhoz.

Szögletek
A szögletek beragasztása előtt ajánlatos a fóliát hajszárítóval (a legkisebb fokozatra állítva) felmelegíteni. Ha fólia felmelegedett, könnyen ráhúzható a szögletekre és kiszögelésekre. Vigyázzunk azonban, hogy a fóliát ne nyújtsuk ki túlzottan.

Hólyagok
A fólia felragasztása során alig keletkezik hólyag, vagy gyűrődés, ha a hátoldalon lévő papírt a felragasztás után (kb. 15-20 centiméterenként ) húzzuk le. Ha mégis keletkeznek apró hólyagok, akkor ezeket egy tűvel kiszúrhatjuk és kinyomhatjuk.

Áttetsző fóliák
Az áttetsző fóliákat nedves állapotban a legkönnyebb felragasztani. Az üvegfelületet nedvesítsük be néhány csepp vízzel, vagy öblítőszerrel, ragasszuk rá a fóliát és simítsuk el a fadarabbal, illetve a műanyag simítókéssel. Kezdetben a ragasztóhártya/fólia homályos lehet, de ez 20Ca-on 10-13 óra elteltével eltűnik.

Tisztítás
A d-c-fix fóliák bármilyen a kereskedelemben kapható tisztítószerrel tisztíthatóak. Legjobb ha meleg vizet és egy kevés öblítőszert használunk. A nedves részeket puha ruhával dörzsöljük szárazra.

Eltávolítás
A d-c-fix fóliákat hosszabb idő múlva is el lehet távolítani. A fóliát felmelegített állapotban a legkönnyebb eltávolítani (ehhez használjunk hajszárítót). A ragasztóanyag esetleges maradványait alkoholos oldószerrel lehet eltávolítani.

A d-c-fix és a környezetvédelem

Számunkra fontos, hogy a mi öntapadós fóliáink gyártása, felragasztása és a keletkező hulladék ne legyen környezetszennyező. Ezért kizárólag oldószermenetes diszperziós ragasztót használunk. Rendeltetésszerű használat esetén gyerekszobákban is gond nélkül lehet alkalmazni ezt a fóliát; de fontos észben tartani, hogy a fólia felragasztásakor kisgyerekek ne maradjanak ott felügyelet nélkül, mert könnyen lenyelhetik egy-egy darabját.
A d-c-fix fóliák nem tartalmaznak nehézfémeket, fényhatásuk megfelel a DIN EN ISO 105-BO2 szabványnak. Dörzs-és kopásállóságuk megfelel a DIN EN ISO 105X10 szabványnak.

d-c-fix deco create your world
Minden családtag imádni fogja! Ötletek és trükkök a lakás alakításához.
felújítás Új konyhabútort hozathat -félórán belül. Tegye a szívére a kezét: még mindig szépnek találja a régi konyhabútorát? Ha nem a d-c-fix a megoldás. Ahová ez a fóliatekercs begurul, ott hamarosan nem lehet ráismerni az ócska, kopott konyhabútorra. A munkafelületet is "lecserélhetjük": a Classic típusú fóliák nem csak szépek, de csillogó, karcálló felületükön bármely konyhai munkát végezhetünk. És igazán olcsók is. Egy gond van velük: annyiféle elegáns mintából lehet válogatni, hogy ha megszédülünk, tovább tart a megfelelő árnyalat megvásárlása, mint maga a munka. Csak ne felejtse el otthon előre lemérni a leragasztandó felületet! A d-c-fixet nagyon könnyű méretre szabni, mert a hátoldalára "centi-minta" van nyomtatva. Mikor hazavittük, méretre vágjuk, lehúzzuk a hátsó borítást és felragasztjuk. Ennyi!
Új bútort vettek-ajjaj, de az ajtó a régi maradt!
Az én jótanácsom: Ha a fóliát ferdén "sikerült" felragasztani, akkor sincs baj: rögtön húzzuk le óvatosan és ragasszuk fel újra. A d-c-fix ragasztóanyaga csak egy-két óra után tapasztja oda véglegesen a fóliát.
felújítás Ha a szobaajtók elütnek a bútortól, vagy egyszerűen csak túl sok már rajtuk a folt, karcolás, könnyűszerrel felújíthatja őket, nem kell asztalost hivatni. Különösen erős, ajtókra szánt classic fóliával újra "formába hozhatja" az ajtókat. Akár divatos tölgy-vagy mahagóni ajtóra vágyik, akár nyers fenyőre, biztosan megtalálja a számtalan természethű famintázat között. Az új, lemosható ajtófelületet aztán nyugodtan nyúzhatják az unokák.
felújítás Márványpadlós fürdőszoba?
Halálra unja már régi fürdőszobáját, de se pénze se kedve felújítani? Nos, saját kezűleg is felújíthatja, egyetlen nap alatt, olcsón d-c-fix-szel! Mi lenne , ha padló márványból lenne… vagy legalábbis úgy nézne ki? Na és a régi, kopott csempék? Ha már elkezdett dolgozni, fedje be azokat is Classic Reihe fóliával.
Ha másnap belép a fürdőszobába, nyaraláson érzi magát. És ha a gyerekek ennek megfelelően vízi csatát vívnak, meg sem kottyan a vízálló fóliával borított falaknak.
felújítás A kíváncsi szomszédok… könnyen az ember agyára mehetnek. Ha füstüveges ablakot akar, nem kell rögtön az ablaküveget kicseréltetni, elég ha belülről átlátszó d-c-fix fóliát ragaszt rá. És ha azt megunja, bármikor más árnyalatra cserélheti.
Az én jótanácsom: Először spriccelje be az üveget mosószeres vízzel, aztán illessze a fóliát a nedves felületre. (Először persze le kell húzni a hátsó borítást.) Most a csúszós felületen könnyen belőheti a megfelelő pozíciót. Ezután széles műanyag lapáttal -pl. ablakmosóval- szorítsa ki a vizet és a levegőt, a szélek felé haladva, a fólia alól. Elengedni! Kész!
dekoráció Gyerekjáték megszépíteni a lakást! És tényleg bátran a gyerekek kezébe lehet adni a fóliát, pláne ha a saját szobájukról van szó. Elemükben lesznek, ha tarka figurákat vagdoshatnak; a legkisebbnek sem kell kétszer mondani, hogy ragassza fel a mackókat a gyerekszoba szekrényre. A felnőttek is gyerekké válnak, mikor kezükbe kerül a varázs-fólia, a "nagybani matrica". Használhatnak akár fehér lakkfóliát, csillogó márványutánzatot, vagy átlátszó "füstüveg fóliát" is. Engedjék szabadon fantáziájukat!
Ezzel például különleges darabot varázsolhatunk a tükörből: rajzoljon sablonnal bármilyen mintát a d-c-fix hátoldalára, és vagdossa ki a figurákat, Húzza le a hátsó oldalát, és ragassza fel. Még az ócska, régi kerámiavázák is szépek lesznek újra.
Az én jótanácsom: nem lesz hólyagos a fólia, ha műanyag spaklival gondosan kiszorítja alóla a levegőt, középről a szélek felé haladva. dekoráció
barkácsolás Játsszon együtt a gyerekeivel!
Ha szép az íróasztal, a leckét is könnyebb rajta megírni. Csináljanak együtt a d-c-fix segítségével új íróasztallapot, sőt tarka fiókokat. Az egyforma dossziékat sem árt egyedivé változtatni. Legyenek akár papírból, műanyagból, vagy fából gyerekjáték rájuk ragasztani az egyszínű fóliát, és azt vidám mintákkal dekorálni. A mintákat kivághatja házi sablon alapján, vagy készen megvásárolhatja a d-c-fix Classis- választékának fantáziadús figuráit… És már meg is valósult a gyerekálom!
Az én jótanácsom: a széleket úgy lehet legjobban eltisztázni, ha a fóliát kb.4 milliméteres széllel ragasztjuk fel, majd ezt utólag éles késsel (legjobb tolókéssel) levágjuk. A d-c-fix Classic és a Magic- fóliával igazán nem nagy művészet ezeket a bolondos ötleteket megvalósítani. És egy saját díszítésű babaház minden kislány szívét megdobogtatja. barkácsolás
d-c-fix és a környezetvédelem
A d-c-fix előállítása, felhasználása és megsemmisülése környezetbarát módon történik. A fólián alkalmazott diszperziós ragasztók oldószermenetesek. A rendeltetésszerűen alkalmazott fólia gyermekszobában is gond nélkül felragasztható (a TÜV Rheinland német előírásoknak megfelel.) A d-c-fix nem tartalmaz nehézfémeket. Fényálló a DIN 54004 és kopás-, dörzsálló a DIN 54021 német szabványok szerint.

 

 


Tapétawebáruház

Várjük Önt szeretettel, 5-20%-*os akciókkal tapéta webáruházunkban!


 

Boltjaink:
1. TapétaCenter
1047 Budapest,
Perényi Zsigmond u. 47.

Nyitva tartás:
Hétfőtől-péntekig: 09-18 óráig
Szombaton: 09-13 óráig
Tel.: 06-1-370-70-10
Mobil:
06-30-9-578-738
Fax: 06-1-231-02-73
e-mail:
info@tapetacenter.hu

www.tapetacenter.hu
-TÉRKÉP-
-Útvonal tervező-

-GPS adatok-
ÚTVONAL TERVEZŐ

Google térkép
Az útvonal tervező elindításáért
kattintson a képre!


GPS koordinátáink:

Északi szélesség:
47.34 1253
Keleti hosszúság
19.05 1085

2. TapétaCentrum
Tapéta Centrum

1081 Budapest,
Szilágyi u. 1/a.

Nyitva tartás:
Hétfőtől-péntekig: 09-18 óráig
Szombaton: 09-13 óráig
Tel.: 06-1-303-90-52
Fax:
06-1-785-03-20

Mobil: 06-30-9-798-234
e-mail: tapeta@tapetacentrum.hu
www.tapetacentrum.hu


Tapéta térkép

ÚTVONAL TERVEZŐ
Google tapéta útvonaltervező
Az útvonal tervező elindításáért
kattintson a képre!

GPS koordinátáink:

Északi szélesség:
47.49 5744
Keleti hosszúság
19.07 5386

3. Tapétaüzlet -
Tapéta webáruház
 
 

1089 Budapest, Delej u. 43

Nyitva tartás:
Hétfőtől-péntekig: 09-18 óráig
Szombaton: 09-13 óráig
Tel.: 06-1-788-50-95
Mobil:
06-30-9-578-738
Fax: 06-1-323-00-13
e-mail:
info@tapetauzlet.hu

www.tapetauzlet.hu

TAPÉTA ONLINE
www.tapetawebaruhaz.hu

 
Google útvonal tervező

Az útvonal tervező elindításáért
kattintson a tapétaüzlet szóra!


GPS koordináták:
Északi szélesség:
79.10 1563
Keleti hosszúság:
19.09 6491

Hasznos tanácsok:
1.
2.
3.
4.
5.
Gyakori kérdések
1.
Küldetésünk
1.
Tapétázási tanácsok:
1.
2.
3.
4.
5.
W+G posztertapéta útmutató
6.
MrPerswall használati útmutató
7.
Amit tudni kell az EasyUp vlies tapéta felrakásáról!?
8.
Amit tudni kell a svéd papír tapéta felrakásáról!
9.
Az első lépések
10.
Svéd tapéta számítási segédlet
11.
Hogyan kerüljük el a leggyakoribb hibákat?
12.
.Svéd tapéta szimbólumok jelentése
13.
.Tapétázási eszközök / Bevásárló lista
14.
Tapéta Boltjaink
Copyright: Tapétacenter csoport 2007-2011